Zangles

Informatie zangles

Informatie zangles

Zing je in een koor? Zing je in een bandje? Of zing je gewoon lekker thuis? En merk je dat je snel hees bent na een optreden of repetitie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik bied je een leuke en toegankelijke manier van zangles geven voor zowel jong als oud. Hieronder staat wat meer informatie over mijn visie op zangles.

Iedereen heeft zijn eigen geluid, en dit maakt je automatisch uniek. De stem is een prachtig, maar kwetsbaar instrument. Jij bent namelijk je instrument, en het is daarom extra belangrijk dat je op een goeie manier leert zingen. Ik leer je dat door je technisch vaardig te maken met behulp van de hedendaagse technieken Estill Voice Training (EVT) en Complete Vocal Technique (CVT). Hierdoor sta je met meer zekerheid op het podium of voor een groep.

Binnen de popmuziek zijn eindeloze variaties op genres te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan blues, tophits, rock en jazz. In de les gaan we aan de slag met de songs die jouw voorkeur hebben. Jij zit tenslotte op zangles, en jij hebt natuurlijk je persoonlijke muzieksmaak. Hier houd ik allemaal rekening mee.

In de zanglessen werken we naast de techniek ook aan je performance (o.a. expressie, inlevingsvermogen, presentatie, communicatie en improvisatie). Het nummer dat je zingt is een verhaal dat je op een geloofwaardige manier moet kunnen vertellen. Je lichaamshouding en gezichtsexpressie dragen hier enorm aan bij.

De beginnende en gevorderde zanger of zangeres is bij mij op z’n plek. Noten kunnen lezen is geen noodzaak. Mocht je dit overigens toch willen leren, dan kun je ook theorielessen bij mij volgen. Neem daar voor contact op voor de mogelijkheden.

Geïnteresseerd geraakt? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles!

Zangles Enschede Teresa Wagner