Over mij

Teresa Wagner

Mijn hele leven ben ik al omringd door muziek. Mijn vader speelt in het Orkest van het Oosten en mijn moeder speelt piano en trompet. Voor mij was muziek dus net als ademhalen, iets wat je altijd doet, elke dag. De vraag wat ga je later doen als je groot bent is daarom ook nooit een vraag geweest want ik wist altijd al dat ik hetzelfde wilde doen als mijn vader. Maar net zoals elk kind was ik natuurlijk zeer eigenwijs. Dus ging ik Pop muziek lessen volgen aan de muziekschool want klassiek was niet cool genoeg (vond ik). Ik begon met het spelen in bands en het schrijven van mijn eigen muziek op de gitaar die mij vader mij had leren spelen en als ik op het podium stond voelde het als een plek waar ik thuis hoorde. Het gevoel dat ik mijzelf op het podium kon zien groeien en kon stralen vond ik geweldig. Ik droomde over de mega shows van artiesten als Taylor Swift of Beyonce en dacht: "Dat wil ik ook!"

De beste manier om dit te bereiken was om alles wat met muziek te maken had achterna te gaan. Ik deed examen in muziek en haalde mijn middelbare school diploma voor het HBO. Toen heb ik auditie gedaan en ben ik toegelaten tot de ArtEZ Popacademie aan het conservatorium in Enschede. Hier volgde ik niet de studie Zang maar de studie Singer Songwriter wat betekende dat ik niet alleen afstudeerde als zangeres maar ook als songwriter. Deze studie heb ik in 2019 met succes afgerond. Tijdens deze studie heb ik in de loop der jaren ontzettend veel kennis opgedaan door lessen van onder andere Pien Schneider, Anneloes Verveld, Jaap Roggeveen, Henk Pool en Marja Reinders. Kennis die ik nu in de praktijk breng en die ik graag wil overdragen aan mijn leerlingen.

Naast het feit dat ik lesgeven super leuk vind ben ik ook nog steeds bezig om mezelf als artiest te ontwikkelen. Dit jaar heb ik mijn eerste single uitgebracht op Spotify en ik ben van plan er nog veel meer uit te brengen in de toekomst.

Teresa Wagner