Over mij

Luc Bossink

Toen ik een jaar of tien geleden voor het eerst achter het bestaan van John Mayer kwam, wist ik het zeker. Ik kocht de live-dvd ‘Where the Light Is: John Mayer Live in Los Angeles’ en was meteen verkocht. Als ik vanuit zijn standpunt de zaal in keek dacht ik ‘dat wil ik ook!’ Ik heb toen een gitaar aangeschaft en ben op les gegaan.

Op de middelbare school heb ik toen besloten om examen te gaan doen in muziek. Bij de eerste de beste bandopdracht was ik degene die zei dat ik wel wilde zingen. Na een paar keer repeteren kwam mijn docent bij me met de vraag of ik graag verder wilde in de muziek. Zij zag natuurlijk hoe gedreven ik er mee bezig was, en hoe veel ik er van genoot. Dit heeft mij toen aan het denken gezet, want ik had daar tot op dat moment nog nooit zo bij stil gestaan. Maar jeetje wat zou zo’n conservatorium opleiding eigenlijk gaaf zijn!

Ik ben toen naast gitaarles ook zangles gaan volgen. Ik merkte echter al snel dat mijn hart meer bij het zingen dan bij de gitaar lag en besloot dus om me daar op te gaan focussen. Na twee jaar zangles was het dan zo ver. Met het diploma van de middelbare school op zak, heb ik auditie gedaan en ben ik toegelaten tot de ArtEZ Popacademie aan het conservatorium in Enschede. Deze studie heb ik in 2018 met succes afgerond. Tijdens deze studie heb ik in de loop der jaren ontzettend veel kennis opgedaan door lessen van onder andere Pien Schneider, Anneloes Verveld, Kris Rietveld, Esther Hart en Marja Reinders. Kennis die ik nu in de praktijk breng en die ik graag wil overdragen aan mijn leerlingen.

Ondertussen ben ik begonnen met een verkorte opleiding tot docent muziek aan het ArtEZ Conservatorium. Middels deze studie wil ik in juli 2020 graag mijn eerstegraads docentschap behalen, zodat ik ook voor de klas mag komen te staan.

Luc Bossink